Marco Borsato Met Leontine Borsato En Luca, Jada En Senna 14092102

Luca Borsato: beste voor iedereen dat wij onze mond houden

Volgens Luca Borsato is het voor iedereen het beste dat hij en zijn gezin hun mond houden over de beschuldiging van ontucht aan het adres van zijn vader Marco. Dat vertelt Luca in de podcast 30 MINUTEN RAUW van Ruud de Wild.

“Ik weet wel iets meer”, zegt hij over de zaak die het OM vorige maand gestart is. “Maar ook niet alles. Dus het is voor ons heel gevoelig om daarover te praten, naast dan het feit dat we er eigenlijk ook niks over kunnen zeggen aangezien we misschien wel het hele proces verstoren. Dus ik denk dat het beste voor iedereen is dat wij allemaal ons mond houden.”

“Wat mij boos gemaakt heeft”, reageert Luca ook op een vraag hierover van De Wild. “Natuurlijk weten wij iets meer dan dat er geroepen wordt. En veel mensen horen één kant van het verhaal omdat mijn vader op dit moment niks zegt in de media, wat denk ik de slimste keuze is. Omdat het allemaal eerst onderzocht moet worden kan hij zijn verhaal niet doen. En wij weten dat verhaal wel.”

Gelukkig

Daarnaast is er nog een andere reden voor Luca om zich niet in het openbaar met de zaak te bemoeien, “al zou ik dat willen”. “Omdat ik daar echt helemaal niks mee te maken heb”, zegt hij. “Mijn zusje heeft er niks mee te maken, mijn broertje heeft er niks mee te maken, mijn moeder ook niet. Wij staan er echt volledig los van.”

Spanning

Al heeft de hele kwestie natuurlijk wel invloed op het gezin Borsato, vertelt Luca. “Er zit natuurlijk behoorlijk wat spanning op het hele gebeuren. Ik denk dat veel mensen kunnen inbeelden dat het niet altijd makkelijk geweest is en dat is pas klaar als het zometeen ook echt uitgesproken is. En dan kan er voor mijn vader ook pas een soort vorm van heling zijn denk ik. Voor ons eigenlijk allemaal.”

Ouders ‘liefdevol naar elkaar’

Toch is Luca “gelukkig met hoe mijn gezin op het moment functioneert naar elkaar, dat sowieso”. “Mijn ouders zijn nog heel liefdevol naar elkaar, ook al zijn ze niet samen”, licht hij toe. “Mijn broertje en ik en mijn zusje en ik zijn heel erg close. We proberen elke week op donderdag samen te eten, die komen dan naar Alkmaar. Dan zijn we echt weer even bij elkaar samen.”