Loes Luca

Loes Luca zoekt geen nieuwe liefde: ‘Zo leuk als het met Harald was is het nooit meer geworden’

Loes Luca is niet op zoek naar een nieuwe relatie. Dat vertelt de 70-jarige actrice, nu te zien in hitserie Maud & Babs, zaterdag in De Telegraaf. Luca verloor inmiddels vijftien jaar geleden haar partner Harald.

“Ik kan me niet voorstellen dat er een andere man voor Harald in de plaats zou komen”, zegt de actrice. “Ik denk dat ik heel verdrietig zou worden als ik naast iemand anders wakker zou worden. Ik vind het inmiddels soms zelfs wel prettig om alleen te zijn, ook al was het niet mijn eigen keuze. Ik heb een rijk gevuld leven, maar zo leuk als het was, is het nooit meer geworden.”

Broer van zanger Huub van der Lubbe

Luca was dertien jaar samen met Harald van der Lubbe, de broer van zanger Huub van der Lubbe. Harald overleed in 2008 op 52-jarige leeftijd. “Hij was theatertechnicus, net als mijn eerste man, Bernard”, vertelt de actrice in De Telegraaf. “Die kom je dus tegen als acteren je beroep is. Je krijgt óf een relatie met een andere acteur óf met iemand met een lamp en een snoer. Harald was een meesterlijke, fijne kerel. We hadden elkaar gevonden en waren elkaars tweede kans, dus de fouten die we in ons eerste huwelijk hadden gemaakt, maakten we niet meer.”

Rotgeintje

De Maud & Babs-ster mist hem nog elke dag: “Zo jammer dat hij er niet meer is. Het leven heeft me echt een rotgeintje geflikt. Ik zeg ook altijd: Ik heb nog steeds verkering met Harald. Hij komt alleen niet meer thuis.”