Linda de Mol Amsterdam Diner Foundation 2023 Inloop

Linda de Mol ‘ongelofelijk trots’ op dochter Noa Vahle

Linda de Mol is “ongelofelijk trots” op haar dochter Noa Vahle, die donderdagavond in Koninklijk Theater Carré de Televizier-Ring Talent in ontvangst mocht nemen. Dat laat De Mol desgevraagd weten in een verklaring aan het ANP. De presentatrice heeft “vol ontroering zitten kijken” naar het moment waarop haar dochter de prijs won.

Tijdens haar speech grapte Vahle over “de kruiwagen” die ze heeft gekregen vanwege haar familie. Die grap vond De Mol sterk. “Zelfspot is altijd goed”, zegt ze. “Ze is zich zeer bewust van het feit dat ze bepaalde kansen heeft gekregen, maar heeft ze ook echt met beide handen aangegrepen en met heel hard werken en de juiste instelling in combinatie met een hoop talent en sportkennis op eigen kracht haar plekje in de mediawereld veroverd.”

Vahle zelf liet voorafgaand aan het tv-evenement al weten dat ze zich de komende jaren wil blijven ontwikkelen als sportverslaggever. De 23-jarige verslaggeefster krijgt naar eigen zeggen vaak de vraag of ze een studioprogramma wil doen, maar daar ligt haar prioriteit momenteel niet.

Van haar moeder had Vahle ook een tip gekregen voor tijdens de uitreiking van de prijzen. “Een sportief gezicht hebben en klappen als je niet wint.” Vahle kreeg donderdag de voorkeur van het publiek boven presentatoren Jurre Geluk en Monica Geuze.