Lil Kleine En Jaimie Vaes Weer Voor De Rechter

Lil’ Kleine over autodeurincident: ‘Was dit maar nooit gebeurd’

Lil’ Kleine had gewild dat het incident met de autodeur en zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes nooit was gebeurd. Dat vertelt hij in de driedelige documentaire Jorik, over zijn leven na zijn arrestatie op verdenking van het mishandelen van zijn ex. Vaes had camerabeelden van het incident gedeeld met het juicekanaal Life of Yvonne.

“Was dit nou maar nooit gebeurd allemaal, hè”, zegt Jorik Scholten, zoals Lil’ Kleine echt heet, bij het terugzien van de video. “Het is helemaal kut, het is zwaar kut, maar toch begrijp ik ergens wel dat iemand… Als ze zulke gekke dingen zegt, je bent allebei onder invloed, ze zegt de heftigste dingen die je kan bedenken…”

Scholten denkt dat Vaes wist dat er een camera hing en dat ze vooraf al had bedacht dat ze de beelden zou gaan lekken. “Het is natuurlijk mijn fout, maar het kan wel in een relatie gebeuren. Al helemaal in een relatie waar wij in zaten”, aldus de 29-jarige rapper.

Scholten en Vaes gingen in 2022 uit elkaar. Het stel heeft een zoon, Lío. De documentairereeks Jorik is vanaf vrijdag te zien op Amazon Prime.