Musical Les Misérables Keert Terug In Nederland

Les Misérables met zes prijzen grote winnaar bij Musical Awards

De musical Les Misérables is de grote winnaar bij de Musical Awards. De productie sleepte maandagavond zes prijzen in de wacht tijdens het Musical Awards Gala in het Circustheater in Scheveningen, waaronder die van beste grote musical en de publieksprijs voor beste musical. De prijs voor de beste kleine musical ging naar Sweeney Todd. Deze voorstelling won in totaal vier prijzen.

Behalve de prijs voor beste musical en de publieksprijs won Les Misérables ook een Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical (Freek Bartels), beste regie, beste decorontwerp en beste lichtontwerp. In totaal was de musical genomineerd in elf van de negentien categorieën, los van de publieksprijzen.

Sweeney Todd won verder de Awards voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical (Hans Peter Janssens), beste mannelijke bijrol (Samir Hassan) en beste geluidsontwerp. De productie was in totaal tien keer genomineerd voor een Musical Award. De musical Blind Date won de prijs voor beste nieuwe Nederlandse oorspronkelijke musical. Het publiek kon ook stemmen voor de beste familiemusical. Deze prijs ging naar Assepoester.

De Musical Awards werden voor de 21e keer uitgereikt. Het gala werd gepresenteerd door Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg en was ook live op televisie te volgen bij de AVROTROS op NPO 1.