Leontine

Leontine Ruiters moest eierstokken en eileiders laten verwijderen

Leontine Ruiters heeft een aantal jaar geleden haar eierstokken en eileiders moeten laten verwijderen. In een openhartig interview vertelt ze hierover.

In gesprek met Nouveau vertelt Leontine dat ze de zorgen over Marco, de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag en zijn affaire, er destijds niet bij kan hebben. “We steunen hem als familie maar dan nog speelt het een grote rol binnen ons gezin. En als je dan zelf in een donkere periode zit, waarin je de zon letterlijk en figuurlijk niet ziet schijnen, dan wordt alles wel heel zwart.”

Cystes

Het feit dat ze er zo doorheen zat, had ook deels met haar gezondheid te maken. “Een aantal jaar geleden zijn er twee cystes operatief bij mij verwijderd.” Er zat er één op haar linker- en één op haar rechtereierstok. “Die zijn binnen een paar jaar uitgegroeid tot cystes van 10 centimeter.”

Eerder werden haar klachten weggewuifd en werd haar verteld dat ze darmproblemen had. Hierdoor bleef ze er te lang mee doorlopen. “Tot de cystes zo zwaar waren dat één van de eierstokken dubbelklapte en zowel mijn eileiders als eierstokken verwijderd moesten worden.”

Overgang

Vanwege de operatie zit Leontine in de overgang. “Maar omdat ik niet wilde zeuren en, hup, altijd doorga, heb ik die hormonale gevolgen lang genegeerd. Pas afgelopen winter dacht ik: oe, het gaat echt niet goed met me, ik moet hier iets aan gaan doen. Toen ben ik naar de huisarts gegaan, heb ik hormoonpillen gekregen en heb ik ook mentale hulp gezocht.”

Dit artikel is afkomstig van Vriendin. Meer lezen? Ga naar Vriendin.nl