Lenny Kuhr Anp 437516915

Lenny Kuhr weer veilig in Nederland na verblijf in Israël

Zangeres Lenny Kuhr is vrijdagochtend veilig teruggekeerd uit Tel Aviv. Dat heeft haar man en manager laten weten aan het ANP. Haar vlucht landde iets voor 08.30 uur op Schiphol. De 73-jarige songfestivalwinnares verbleef twee weken in Tel Aviv om haar twee dochters en kleinkinderen te bezoeken.

“Het gaat goed met Lenny, al heeft de reis diepe indruk op haar gemaakt”, meldt haar man. De zangeres, bekend van nummers als De Troubadour en Visite, moet de komende weken een aantal keren optreden. Kuhr staat zondag op het podium van theater De Roode Haan in Westeremden.

Kleinzoon gewond geraakt

Kuhr reisde naar Israël nadat haar kleinzoon, die in het leger zit, gewond was geraakt bij een Hamas-aanval. Eerder liet haar man weten dat “het leven in Tel Aviv op dit moment heel onwezenlijk is. De straten zijn leeg, kinderen gaan niet naar school. Met regelmaat loeien de sirenes, soms komen er in de verte raketten neer.” Met de 19-jarige Ozz gaat het naar omstandigheden goed. Hij heeft meerdere operaties aan zijn buik ondergaan.