Lenny Kuhr Anp 437516915

Lenny Kuhr vraagt om licht in donkere dagen

Lenny Kuhr heeft op Instagram een emotioneel bericht gedeeld. De zangeres leeft erg mee met de situatie in Israël. Haar 19-jarige kleinzoon Ozz raakte eerder deze week zwaargewond toen zijn peloton in het zuiden van Israël werd aangevallen door strijders van Hamas.

“In deze donkere dagen is het goed om om licht te vragen, te smeken zelfs”, schrijft Kuhr op Instagram. “Maar nog beter is het om te weten dat wij dat licht zelf zijn en dat niemand maar dan ook niemand dat van ons af kan nemen. En dat licht dat treurt en huilt om alle gruwel, om alle onmenselijkheid. Ja, we huilen of we zijn verstild en totaal aangeslagen. Maar we zijn niet verslagen! Want we blijven dat licht en dat zullen we laten schijnen, waar we ook zijn.”

Haar woorden krijgen veel bijval van volgers. Kuhr zou in eerste instantie dit weekend naar Tel Aviv vliegen, om haar kleinzoon en haar dochters te bezoeken. Maar uiteindelijk zag zij hiervan af omdat de situatie rond Ozz stabiel was. Hij herstelde sneller dan verwacht, liet haar manager en echtgenoot donderdag weten.