Lee Towers Opent Eigen Flat

Lee Towers voelt zich ‘bevoorrecht’ om voor koningspaar te zingen

Lee Towers voelt zich als Rotterdammer “bevoorrecht” om donderdag voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima en hun familie te mogen zingen als zij de havenstad bezoeken voor de viering van Koningsdag. Dat zegt de 77-jarige zanger in gesprek met het ANP.

“Het is een eervolle gebeurtenis, maar ik lig er verder niet wakker van”, zegt de artiest nuchter. “Het is gewoon een kwestie van m’n vak uitoefenen. Maar je voelt je wel bevoorrecht als Rotterdammer om dit te doen. Rotterdam mag trots zijn dat het koningspaar de stad bezoekt. Het is een belangrijke stad, ook met de haven natuurlijk. Het wordt heel erg leuk!”

Het optreden op Koningsdag komt voor Towers in een periode waarin er meer te vieren valt. Zo zong hij onlangs de lopers van de Marathon van Rotterdam toe met zijn vertolking van You’ll Never Walk Alone en hoopt hij begin mei hetzelfde nummer op de Coolsingel te zingen voor de huldiging van Feyenoord als landskampioen. “You’ll Never Walk Alone is een lied van verbinding. Een marathonloper beleeft het net even anders dan een voetbalsupporter, maar mensen voelen zich er wel door verbonden. ‘At the end of the storm, there’s a golden sky’, oftewel na regen komt zonneschijn. Die tekst verbindt ons met elkaar.”

“Allemaal hoogtepunten, dat begrijp je wel”, besluit de zanger over de genoemde festiviteiten. “Dat zorgt voor een ongelofelijke berg adrenaline en dat maakt het bezoek alleen maar mooier. Tel je al die gebeurtenissen bij elkaar op, dan ben ik trots om daar deel van uit te maken.”