Feyenoord V Go Ahead Eagles Dutch Eredivisie

Lee Towers over huldiging Feyenoord: ‘Kippenvel, niet normaal’

Lee Towers kreeg maandagmiddag direct kippenvel toen hij vanaf het stadhuis in Rotterdam neerkeek op de vele fans die er waren samengekomen voor de huldiging van landskampioen Feyenoord. “Het was ongekend, de haren gingen gelijk rechtovereind staan”, blikt de 77-jarige zanger maandagmiddag terug. “Zeker kippenvel, niet normaal.”

Naar schatting stonden er maandag zo’n honderdduizend Feyenoordfans op de Coolsingel. “Niet normaal toch. De adrenaline kwam uit mijn neus en mijn oren, de mensen waren uitzinnig en euforisch. Er heerste een gevoel van: we hebben het weer geflikt”, vertelt Towers aan het ANP. De zanger opende de huldiging met Mijn Feyenoord en sloot hem na een klein uur weer af met de klassieker You’ll Never Walk Alone.

“Het was voor mij de derde keer. Ongekend. Als ik in Ahoy sta en ik zie 10.000 man dan ben ik dat inmiddels wel een beetje gewend, maar dit waren er honderdduizend, bizar!” Het gevoel dat overheerste tijdens het zingen, was warm, zegt Towers. “Het was echt een gevoel van samenzijn, je bent een van hen en dat lieten ze op niet mis te verstane wijze blijken. Het maakte me trots en dankbaar.”

De artiest met de bekende gouden microfoon sprak op het stadhuis ook even met trainer Arne Slot. “Ik heb hem een groot compliment gegeven. Voor de manier waarop hij dit gedaan heeft. Hoe hij van heel veel jonge spelers kampioentjes heeft kunnen maken, op een positieve, pedagogische manier. Echt als musketiers, één voor allen en allen voor één”, aldus Towers. “Dit gaat echt de boeken in.”