Lebbis En Jansen

Lebbis en Jansen komen na 17 jaar weer samen voor nieuwe tour

Cabaretiers Hans Sibbel en Dolf Jansen, beter bekend als het duo Lebbis & Jansen, gaan voor het eerst in zeventien jaar samen weer een oudejaarsconference maken. Dat heeft impresariaat Bunker Theaterzaken maandag gemeld. Het zal de eerste keer sinds 2006 zijn dat de twee mannen weer met een tournee samen de theaters ingaan.

De oudejaarsconference 2023 krijgt als titel SUBLIEM. De eerste try-outs vinden in juni plaats. Vanaf september treden de mannen vier maanden door het hele land op. Zij zullen de show spelen in tachtig theaters. De voorverkoop is maandagavond van start gegaan; de complete speellijst staat op de website van Bunker. Het tweetal maakte het nieuws maandagavond bekend in RTL-talkshow Beau.

Voelt goed

“We hebben nu allebei ruim 17 jaar samen gespeeld, daarna 17 jaar allebei solo”, stelt Jansen (59) aan het ANP. “Het voelde weer goed om nu weer samen iets te gaan maken.” Sibbel (64) noemt de reünie met zijn oude maatje “alsof je vroeger in een topteam zat, en na lange tijd in de oude bezetting weer een wedstrijd mag gaan spelen. In 2006 voelden we allebei de behoefte alleen te kijken wat we konden, nu zijn we er aan toe om in elk geval weer samen vier maanden het podium op te gaan.”

35e oudejaarsshow

Lebbis en Jansen traden tussen 1988 en 2006 samen op en maakten in die periode elk jaar een oudejaarsvoorstelling. Sindsdien kozen de twee mannen elk met succes voor een solocarrière. Jansen zette de traditie van de oudejaarsshows voort. Hij is met deze editie toe aan zijn 35e oudejaarsshow.

Zilveren raampje

Het tweetal stond in 2011 nog eenmaal samen op een podium tijdens Lowlands. In december 2021, tijdens de coronalockdown, maakten Lebbis en Jansen een korte conference voor theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Zij kregen toen als eerbetoon een Zilveren Raampje, omdat zij volgens de jury al dertig jaar belangrijke gezichten zijn “voor het geëngageerde cabaret in Nederland.”