Tim den Besten

KRO-NCRV schrapt afleveringen Waku Waku met Tim den Besten

De afleveringen van de spelshow Waku Waku met Tim den Besten worden deze week niet meer uitgezonden. KRO-NCRV heeft dat besluit in goed overleg met de NPO genomen, meldt de omroep in een verklaring op de website. Den Besten zou in de laatste week van de natuurquiz als kandidaat te zien zijn.

De stap volgt op een artikel van vorige week waarin Den Besten wordt beschuldigd van identiteitsfraude. In het statement van KRO-NCRV, waar Yvonne Coldeweijer maandag over berichtte, staat dat een dergelijke beslissing “in zeer grote zorgvuldigheid” wordt genomen. “Wij begrijpen goed dat het zou gaan over een situatie in de privésfeer en dat een beschuldiging geen veroordeling is. We hebben echter ook een strikt beleid als het gaat om kinder- en familieprogramma’s. Wij hebben Tim van ons besluit via zijn contactpersoon op de hoogte gesteld.”

In plaats van Waku Waku worden deze week herhalingen van het programma Vlogmania uitgezonden op NPO Zapp, heeft een woordvoerder van de NPO laten weten.

Het Parool meldde vorige week dat drie mannen aangifte hebben gedaan tegen Den Besten. De presentator zou gedurende anderhalf jaar de namen en foto’s van de drie mannen hebben gebruikt om gesprekken te voeren op homo-datingapp Grindr. Een week eerder werd bekend dat de 36-jarige Den Besten lijdt aan een zeldzame vorm van kanker.