Portretten Diskjockeys Radio 10 En 538

Klaas van der Eerden keert na bijna 10 jaar naar het theater

Cabaretier en presentator Klaas van der Eerden keert na bijna tien jaar terug naar het theater. De 48-jarige artiest gaat komend voorjaar zijn nieuwe programma Blijven drijven try-outen in een aantal kleine theaters. De winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival was vanaf 2014 alleen maar op televisie en radio te zien en te horen.

“Gelukkig keert Klaas weer terug naar de plek waar hij vijftien jaar lang furore maakte: het theater!”, staat in een toelichting op de websites van de theaters te lezen. “Hij is terug met een energieke persoonlijke comedyshow. Met verhalen over zijn tijd in de media, maar vooral ook over zijn huidige leven als enige man in een vrouwengezin. En over waarom er in godsnaam nijlganzen rond zijn huis zwemmen, die horen hier toch niet?! Want wonen in de natuur betekent niet automatisch rust en vrijheid… In tegendeel.”

Van der Eerden begon zijn carrière bij het improvisatiegezelschap Op Sterk Water, waar ook Arjen Lubach lange tijd deel van uitmaakte. Na zijn winst op het AKF in 1999 maakte hij zeven avondvullende programma’s. Daarna besloot hij zich te gaan focussen op zijn radio- en televisiecarrière.

Van der Eerden kreeg bekendheid als presentator van programma’s als Het Klokhuis en Kinderen voor Kinderen en deelnemer aan programma’s als De Badgasten, Expeditie Robinson en Oh, wat een jaar!. Ook was hij sinds 2018 op Radio 538 te horen als dj.