Kees van der Spek

Kees van der Spek gelooft moordbekentenis Joran van der Sloot niet

Kees van der Spek gelooft niet dat Joran van der Sloot Natalee Holloway heeft vermoord. De misdaadverslaggever, die de zaak jarenlang met Peter R. de Vries onderzocht, denkt dat Van der Sloot enkel een bekentenis zal afleggen, omdat hij er zelf beter van wordt.

“Als hij nu de moord bekent, bekent hij dat hij haar gedood heeft. Bij ons heeft hij alleen toegegeven dat zij onwel werd en dat hij het lichaam heeft weggemaakt”, zei Van der Spek woensdag in de ochtendshow van Mart Meijer en Sophie Hijlkema op NPO 3FM. “Ik geloof nog steeds dat dát de waarheid is, dat zij onwel werd en dat hij het lichaam heeft weggemaakt.”

Deal sluiten

Volgens Van der Spek doet Van der Sloot een bekentenis “omdat hij een deal kan sluiten met justitie”. “Joran is een schaker, hij wil er beter van worden. In Aruba is de zaak verjaard, hij was toen minderjarig. In Amerika kan hij een deal sluiten met justitie voor strafvermindering, maar dan moet hij er wel een schepje bovenop doen.”

7 miljoen kijkers

Van der Spek werkte jarenlang als rechterhand van Peter R. de Vries aan diens programma’s. Samen maakten ze ook de veelbesproken uitzending over Van der Sloot, die in 2008 ruim 7 miljoen kijkers trok. Tot Mark Rutte’s coronatoespraak in 2020 was dat het hoogst gemeten kijkcijfer voor een niet-sportprogramma.