Karin Bloemen

Karin Bloemen geen fan van botox: ‘Ik schrok me helemaal te pletter’

Diva Karin Bloemen heeft weleens een prikje botox geprobeerd, maar dat was ééns maar nooit weer, vertelde ze onlangs tegen Weekend. “Maar toen schrok ik me helemaal te pletter. Ik dacht: wat is dit?”

Karin was maar liefst dertig kilo afgevallen. “Ik vond het zo grappig dat mensen zeiden: ’Je moet niet te mager worden hoor!’ Nou, dat was voor het eerst”, vertelt ze. Zelf was ze niet kapot van haar nieuwe lichaam. “Ik herkende mezelf en mijn eigen lijf niet meer zo en ik vind volle mensen net zo mooi als slanke mensen. Het gaat er niet om hoe je eruitziet, maar om hoe je je gedraagt en wat je doet met de medemens. Het is maar een vorm. In mijn vak moet ik daarmee werken, het is ook mijn instrument, dus ik moet er goed voor zorgen.”

Wie afvalt, krijgt vaak meer en diepere rimpels. De 62-jarige cabaretière, zangeres en actrice kan er niet wakker van liggen. “Welnee. Net als lachrimpels, die betekenen dat je veel hebt gelachen. En als je rimpels hebt, betekent het dat je een volwaardig leven leidt en een volwassen mens bent.”

Frons weg

Toch besloot ze naar een kliniek te stappen, omdat ze de rimpel tussen haar wenkbrauwen op foto’s toch wel erg diep vond lijken. Dat was de eerste en meteen ook de laatste keer, onthult Karin. Ze schrok zich “helemaal te pletter”. Karin legt uit: “Ik kon niet meer boos kijken, want mijn frons was weg. En ik wist niet meer zo goed hoe ik verbaasd moest kijken. Ik heb expressie nodig in mijn gezicht om een verhaal te vertellen, dus ik kan niet alles platspuiten.”

Joh, lekker doen

Maar als de rest van de aardbol dat wel doet, dikke prima, aldus de diva. “Het kan, het mag en als je ongelukkig bent met hoe je eruit ziet, joh, lekker doen. Dus het moet niet, het mag. En zo moeten we in het leven staan, met alles. Zeker na de afgelopen twee jaar.”

Lees het hele verhaal in Weekend nummer 11 online of bestel hem hier