Jort Kelder Rutte Opent Maritime Awards Gala 2016

Jort Kelder wist niet dat zijn maat Mark Rutte op zou stappen

Jort Kelder denkt niet dat zijn goede vriend Mark Rutte op dit moment op te volgen is als VVD-leider. “Maar ze moeten iemand aanwijzen”, aldus de televisiemaker tegenover de NOS.

Rutte kondigde maandag zijn vertrek uit de politiek aan. Zijn goede vriend wist niet dat dat nieuws eraan kwam. “Hij appte mij van het weekend nog: ‘het was een pittige week'”, zegt Kelder. Het verbaast hem echter niet. “Het zouden hele moeilijke maanden worden”, benoemt hij. “Het klimaat in Nederland is zo agressief en gaat zo van kwade trouw uit, dat niemand nog iets goed kan doen.”

Yeşilgöz of Karremans

Als Kelder een inschatting moet maken, zouden bijvoorbeeld VVD’ers Dilan Yeşilgöz-Zegerius of Vincent Karremans een mogelijkheid zijn om Rutte op te volgen. Die zijn echter volgens Kelder wel wat te “onervaren”.

Snobs sur Mer

Op Twitter reageerde Kelder eerder al grappend op de interviewverzoeken die hij ontving naar aanleiding van het vertrek van Rutte. “Word al de hele dag gebeld door journalisten die mijn commentaar op een nieuwtje eischen. Ze doelen natuurlijk op onze exclusieve Snobcast-zomerserie: Snobs sur Mer!”