Johnny de Mol Actiedag Giro 555 Voor Aardbeving Turkije En Syrië

Johnny de Mol over 2024: ‘Hoop op een rustiger jaar’

Johnny de Mol hoopt dat 2024 een “rustiger jaar” voor hem wordt dan 2023. Die wens deelt hij in gesprek met het ANP. De Mol was rustig opnieuw begonnen met HLF8, nadat zijn ex hem beschuldigde van mishandeling, toen het programma moest stoppen. Bovendien overleed in oktober zijn halfzus Daniëlle van ’t Schip.

“Ik hoop op een rustig jaar, vol gezondheid, geluk en gekkigheid”, vat De Mol samen. “Ik heb geleerd mij meer te concentreren op wat er echt toe doet, en niet te veel energie te verdoen aan randverschijnselen. Het belangrijkste is dat onze kinderen gezond zijn. Uiteindelijk is dat waar het echt om draait.”

Zijn kinderen hebben hem recent de term JOMO geleerd, ‘Joy Of Missing Out’. “Het is het tegenovergestelde van FOMO, waar ik vroeger wel last van had”, zegt de 44-jarige presentator. “Ik ben best burgerlijk geworden en ik vind het helemaal niet erg. Onze kinderen dwingen mij om na te denken over de zaken waar het in het leven echt om gaat.”

De Mol heeft met zijn vrouw, Anouk van Schie, twee kinderen: Johnny jr. (5) en Fender (4). “We proberen ze heel erg duidelijk te maken dat voor niets de zon opgaat”, legt hij uit. “Ze groeien op in een bevoorrechte situatie, ze zullen nooit weten wat honger is. Ik wil dat zij snappen dat dat niet normaal is. Dat er heel veel mensen zijn in de wereld die dit niet is gegeven. En dat ze hun rijkdom moeten delen als dat kan.”

Johnny zegt dat hij deze basishouding ook heeft meegekregen van zijn ouders, John de Mol en Willeke Alberti. “Als je brede schouders hebt, ben je verplicht om je sociale hart te laten spreken”, vindt hij.