Johnny de Mol

Johnny de Mol emotioneel bij afscheidswoord HLF8

Johnny de Mol heeft vrijdag in de laatste minuten van de laatste aflevering van talkshow HLF8 het woord gericht aan zijn vrouw Anouk en hun kinderen. Hij bedankte zijn “allerliefste thuisteam” voor hun geloof in hem en zei dat hij zonder hen het programma niet had kunnen presenteren.

“Tot slot, het allerliefste thuisteam. De vier kanjers die altijd op mij wachten. Zonder jullie geduld, liefde en geloof in mij had het niet gekund”, zei De Mol. Even daarvoor vergeleek hij het tweejarige HLF8-avontuur met een rit in een achtbaan waarbij “niemand van ons zijn ogen dicht” heeft gehouden. “We zijn er vol voor gegaan, hebben het uitgeschreeuwd van plezier en soms een beetje van ellende.”

De Mol zei zich verder “bevoorrecht” te voelen dit programma te hebben mogen presenteren. “Ik ga het missen en had het niet willen missen.”

In de laatste aflevering van HLF8 zat de studio vol met bekende mensen die de afgelopen tijd vaak te gast waren in de talkshow. Onder hen Caroline van der Plas, Filemon Wesselink, Heleen van Royen en Fred Teeven. Ook medepresentator Sam Hagens schoof aan. Hij stelde dat het “drie fantastische maanden” waren. Co-host Hélène Hendriks was vanwege “privéomstandigheden” niet aanwezig. Wat er aan de hand is werd niet duidelijk, maar De Mol wenste haar veel sterkte toe.

Vorige maand werd bekend dat HLF8 vanwege “ongewenste resultaten” moest stoppen. De talkshow was in de zomer van 2021 voor het eerst op tv te zien met De Mol als presentator. Hélène Hendriks zat als vaste invalster op de bank, maar nam de presentatie van De Mol over toen hij in april 2022 zijn werkzaamheden neerlegde vanwege beschuldigingen van wangedrag.