John van den Heuvel maakt docuserie over Joran van der Sloot

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is bezig met een documentaireserie over de voor moord veroordeelde Joran van der Sloot. De vierdelige serie De Biecht van Joran is dit najaar te zien op Videoland, vertelde Van den Heuvel woensdag tijdens de seizoenspresentatie van RTL.

Van den Heuvel leerde Van der Sloot in 2005 kennen op Aruba, na de vermissing van Natalee Holloway. Sindsdien heeft de verslaggever hem altijd gevolgd. Een aantal jaren later vermoordde Van der Sloot een vrouw, Stephany Flores. Ook die zaak volgde Van den Heuvel.

“Toen heeft hij mij verteld over het dagboek dat hij aan het schrijven was en dat triggerde mij”, aldus Van den Heuvel woensdag. “Twee jaar geleden kreeg ik dat dagboek in handen. Vanaf dat moment ben ik eigenlijk met een klein, maar zeer deskundig team op zoek gegaan naar de waarheid van de biecht die hij in dat dagboek deed.” Dat onderzoek loopt nog steeds, vertelt de verslaggever.

Van der Sloot zit momenteel in de gevangenis in de Amerikaanse staat Alabama, in afwachting van een rechtszaak over het afpersen van de moeder van Holloway en fraude. Eerder werd hij in Peru veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op Flores en kreeg hij 18 jaar voor drugssmokkel.