Johan Derksen zou overlijden niet erg vinden

Johan Derksen vindt het helemaal niet erg dat hij eind deze maand 75 jaar wordt. De tv-analist zou het ook niet erg vinden als zijn leven binnenkort ophoudt.

“Ik heb helemaal niet het idee dat ik ouder ben geworden”, zei Derksen woensdag in het SBS6-programma Vandaag Inside toen zijn aanstaande verjaardag werd besproken. In zijn hoofd is hij nog “heel jong”. “Ik voel me in m’n hoofd nog 28 en dat ik vanavond nog even een triootje kan doen’, grapte hij vervolgens.

Dat het leven eindig is, vindt Derksen niet erg. “Nee hoor, ik ben heel realistisch. Als ik m’n laatste adem uitblaas, hoop ik dat jullie nog even langskomen, maar ik reken er niet op. Maar veertien dagen later kent niemand je meer, het is afgelopen.”

Derksen gelooft ook niet “in het hiernamaals en dat soort poppenkasten”. “En ik wil ook niet in zo’n oven gestopt worden. Gooi mij maar in een kruiwagen. Ik woon tegenover het kerkhof en dan kunnen ze mij daar brengen”, verklaarde hij om vervolgens te zeggen dat hij een mooi leven heeft gehad. “Ik heb leuke dingen gedaan ja, ik heb geen saai leven gehad. En nog steeds niet.”