Johan Derksen Vandaag Inside Na Ophef Rondom Derksen Terug Op Televisie

Johan Derksen gaat verplichte Talpa-cursus ‘respectvol samenwerken’ niet maken: onzin

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben de verplichte onlinecursus over respectvol samenwerken voor medewerkers van onder meer RTL, NPO en Talpa nog niet gedaan. Derksen is ook niet van plan om “dit soort onzin” te doen, zei hij dinsdag in de SBS6-talkshow Vandaag Inside.

Advocaat Job Knoester, die te gast was, vertelde in de uitzending dat hij de e-learning recent op uitnodiging van Talpa-baas Joost Brakel wel heeft gedaan. “Ik had een mail gekregen”, zei hij, waarop het VI-trio beweerde niets te hebben gezien. “Ik heb niets gehad”, vervolgde Derksen.

De tv-analist maakte daarna duidelijk dat hij ook niet van plan was de cursus te doen. “Nee, nee, ik ga op mijn 75e dit soort onzin niet doen. Daar staat ook helemaal niets over in mijn contract, dus dat doe ik gewoon niet.”

Twee maanden op non-actief

Genee waarschuwde Derksen daarna dat hij wel twee maanden op non-actief kan worden gezet en dat z’n salaris zal worden ingehouden als hij de e-learning niet doet. “Wat een gelul, joh”, vond de oud-voetballer. Politiek verslaggever Merel Ek voegde eraan toe dat iedereen bij Talpa de uitnodiging voor de cursus heeft gekregen en dat deze voor 12 april moet worden gedaan.

De training is opgezet door het Mediapact Respectvol Samenwerken, een samenwerking tussen verschillende partijen die is opgericht na misstanden bij The Voice of Holland. De cursus heeft als doel ongewenst gedrag in Hilversum tegen te gaan.