Jeroen Krabbé

Jeroen Krabbé wordt genoemd in memoires Barbra Streisand

Jeroen Krabbé wordt genoemd in de memoires van Barbra Streisand die dinsdag verschijnt. Dat heeft de 79-jarige acteur bevestigd aan het ANP. Krabbé praat dinsdagavond in de talkshow Khalid & Sophie over zijn relatie met Streisand en zijn rol in de memoires.

Krabbé speelde in 1991 samen met Streisand in de Hollywood-film The Prince of Tides. Sindsdien zijn de twee acteurs bevriend. Zij ontmoetten elkaar nog steeds met enige regelmaat. In 2016 bezocht Streisand Nederland en leidde Krabbé haar buiten openingstijden rond in het Rijksmuseum.

My Name is Barbra vertelt het levensverhaal van de 81-jarige artiest “in haar eigen woorden”, aldus de uitgeverij. “Van haar jeugd in Brooklyn tot haar eerste optredens in New Yorkse nachtclubs tot haar grote doorbraak in Funny Girl (musical en film) en de vele successen via elk medium in de jaren die volgden.”

Een van de onthullingen in het boek is dat Streisand contact zocht met Apple-baas Tim Cook omdat Siri haar naam niet goed uitsprak. Haar achternaam werd volgens Streisand niet met een ‘s” maar met een ‘z’ uitgesproken.