Jelka van Houten

Jelka van Houten stopt met column: ‘Te veel stress’

Jelka van Houten stopt met haar column in VROUW Glossy, een tweemaandelijks magazine van De Telegraaf. In haar laatste stukje voor het blad geeft de actrice aan dat de deadlines haar te veel stress opleveren. Van Houten schreef de column sinds mei 2021.

“Ik vind het heerlijk om van me af te typen, maar de weg ernaartoe is een soort motorcrossbaan. Ik vlieg altijd uit de bocht”, schrijft Van Houten, die in het stuk ook aangeeft zowel dyslectisch als een digibeet te zijn en ook moeite te hebben met “time-management”. “Ik vergeet steeds wanneer de column moet worden ingeleverd en als ik eraan begin, begint er altijd wel een kind te huilen en voor ik het weet moet ik een week later ’s nachts mijn vriend wakker maken om te zorgen dat hij de spelfouten eruit weet te filteren. Wat betekent dat hij überhaupt eerst alles moet ontcijferen, wat ook bijna een soort escaperoom-opdracht is.”

De actrice, die een relatie heeft met cabaretier Henry van Loon en drie kinderen heeft, heeft besloten te stoppen. “De stress van deadlines is voor mijn leven nu net te veel. Dus voor mij, lieve lezers, wordt het tijd om de pen terug in de inktpot te stoppen en deze column door te geven aan de volgende. Iemand die gewoon een Word-document kan openen”, grapt ze.