Jelka van Houten

Jelka van Houten leert presenteren van Martijn Krabbé

Jelka van Houten heeft veel aan de ervaring van Martijn Krabbé bij de presentatie van de nieuwe RTL-kennisquiz All Against 1, die de twee samen presenteren. “Gelukkig heb ik Martijn in mijn kielzog. Dat voelt heel fijn”, zegt Van Houten in gesprek met Veronica Superguide.

Voor Van Houten, die vooral werkzaam is als actrice, is het presenteren van All Against 1 een welkome, maar nieuwe uitdaging. In het programma, dat live wordt uitgezonden, neemt iemand het in de studio op tegen alle kijkers thuis, die kunnen meespelen met een speciale app. “Wanneer wordt er nu nog een liveshow gemaakt op de zaterdagavond? Dat is echt iets van vroeger, met Ron’s Honeymoonquiz en de Soundmixshow. Daarom wil ik dit heel graag meemaken”, aldus Van Houten.

Het presenteren is echter totaal anders voor Van Houten, omdat ze vanuit haar discipline gewend is om vooral niet de lens in te kijken. “En nu moet je contact maken met mensen die real life thuis zitten. Ik moet er scherp op zijn dat ik de opdrachten straks goed uitleg.”

Dat Krabbé het programma samen met haar presenteert, vindt Van Houten erg prettig. “Behalve dat hij complimenteus is en mij veel vertrouwen geeft, weet hij ook veel te vertellen over het maken van televisie. Bijvoorbeeld over hoe je snel een band kunt opbouwen met een kijker die je niet ziet. Dat is superinteressant.”