Jandino

Jandino reageert op schietpartij: ‘Ben echt ontdaan’

Jandino Asporaat heeft op Instagram gereageerd op het schietincident dat op ‘zijn’ urbanfeest in Rotterdam Ahoy heeft plaatsgevonden. De acteur en komiek, die gastheer van het evenement I Love Urban was, schrijft “echt ontdaan” te zijn. Een man raakte ernstig gewond.

“Helaas moet ik een voor mij zo prachtige week afsluiten onder minder dan ideale omstandigheden”, schrijft Asporaat, die het slachtoffer “een spoedig en volledig herstel” toewenst. “Evenementen zoals deze zijn bedoeld om gedenkwaardige momenten te creëren en nieuwe vriendschappen te sluiten. Het is triest en frustrerend om te zien dat zulke incidenten plaatsvinden in ruimtes waar mensen samenkomen om zich te vermaken.”

De schietpartij vond plaats rond 04.30 uur, toen het feest op zijn einde liep. Asporaat ging rond 04.00 uur naar huis en werd de volgende ochtend wakker met het nieuws. “Ik was oprecht geschokt toen ik wakker werd en hoorde wat er was voorgevallen”, vervolgt hij. Asporaat vindt het “diep triest” dat mensen met een wapen over straat gaan en stelt dat er onderzoek naar het incident gedaan moet worden. “Ik doe zo mijn best, ik werk zo freaking hard, met maar 1 doel, mensen een fijne tijd geven.”

Het slachtoffer is met een ernstige verwonding, maar wel aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige en een 31-jarige Rotterdammer. Aan het einde van het feest in Rotterdam Ahoy zijn nog twee andere mannen opgepakt; een omdat deze een agent aanviel en een andere omdat hij de politie beledigde. De eerste werd bij zijn arrestatie getaserd.