Jandino Asporaat

Jandino Asporaat was bang dat FC Kip zou floppen: ‘Idee was gebaseerd op vroegere populariteit’

Jandino Asporaat heeft “heel even de angst gehad” dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo’n vier jaar geleden ontstaan en was dus “gebaseerd op mijn populariteit toen”, zegt Asporaat in gesprek met het ANP. “Maar dan ga je open en dan ontploft het.”

Nadat het eerste filiaal eind november in Rotterdam werd geopend, stonden dagenlang rijen voor de deur. De zaak telt 271 zitplaatsen en zit bijna constant vol, zegt de comedian. “Het had ook zo kunnen zijn dat het publiek niet massaal achter je stond.”

Uitstel om coronapandemie

Door de coronapandemie werd de komst van de fastfoodketen, gebaseerd op de populaire Bon Bini Holland-filmreeks, een paar jaar uitgesteld. “Ik wilde geen ongevaccineerde kinderen wegsturen. Ik wilde het pas doen als iedereen welkom is.”

Keuken groter gemaakt

De acteur is blij dat het idee na al die jaren nog zo goed ontvangen wordt. “Het was op een gegeven moment zo druk dat we drie dagen dicht moesten om de keuken groter te maken, dat doe je normaal pas na een paar jaar. Dus dat had ik niet verwacht. Dat zijn dingen waar je als ondernemer niet van kunt dromen, dan heb je grootheidswaanzin.”