Jan Slagter

Jan Slagter dreigt met rechtszaak: ‘Niet aan afspraken gehouden’

Jan Slagter wil dat een fragment van een interview met hem uit een aankomend NTR-programma wordt geknipt. De Omroep MAX-baas dreigt met een kort geding als daar geen gehoor aan wordt gegeven, bevestigt hij na berichtgeving van De Telegraaf.

Volgens Slagter heeft de omroep zich niet aan afspraken gehouden voor het programma Jouw grens, mijn grens, dat gaat over wangedrag op het Mediapark. Zo zou er volgens hem niet worden gesproken over “recente kwesties”, maar werd hij toch gevraagd naar Matthijs van Nieuwkerk en De Wereld Draait Door en een geval van vermeend wangedrag bij het Omroep MAX-programma Sterren op het Doek.

Het fragment over Sterren op het Doek mag van Slagter “integraal” worden uitgezonden. “Dat speelde bij een buitenproducent een paar jaar geleden. Daar was ik niet van op de hoogte. Ik had het liever op voorhand geweten dat daarnaar gevraagd zou worden, maar prima”, zegt de omroepbaas, die eraan toevoegt dat de eindredacteur om wie het zou gaan erna is ontslagen. Maar volgens Slagter zou het programma niet gaan over “recente kwesties”, zoals het vermeende grensoverschrijdende gedrag van Van Nieuwkerk. Daarom wil hij dan ook dat dat fragment eruit wordt gehaald.

Niet nagekomen

Ook zegt Slagter dat van tevoren was verteld dat het programma omroepbreed zou zijn, dat er ook andere werkvelden aan bod zouden komen en dat het programma voor het onderzoeksrapport naar wangedrag bij de NPO zou worden uitgezonden. Volgens de omroepbaas zijn deze afspraken niet nagekomen.

Een woordvoerster van de NTR herhaalt de eerdere reactie aan De Telegraaf. De omroep ziet “geen reden” om de uitzending aan te passen. Slagter zou zijn aangeboden “mee te kijken in de montage”, maar zou dat aanbod hebben afgeslagen.