26ste Amsterdamdiner 2018

Jaimie Vaes wil ‘respectvolle’ band met Kleine: gaat niet om geld, gaat om zoontje

Jaimie Vaes hoopt dat zij en haar ex Lil Kleine, in de toekomst “met respect” met elkaar kunnen omgaan. Dat zegt Vaes in een interview op het YouTube-kanaal van influencer Robbert Rodenburg. Dat hoopt Vaes vooral voor hun kindje Lío. “Dan hebben we een nare tijd achter de rug, maar kijken we weer naar de toekomst.”

Vaes wil de rust en de veiligheid die zij met Lío ervaart nu zij geen relatie meer heeft met Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, bewaken. “Dat wil je beschermen. Gelukkig zijn we nu, met ook de beslissing van de rechter, dat er een mediator bij komt. Dan gaat het gewoon onder goede begeleiding.”

Gevoelig

De influencer hoopt dat hun zoontje geen “schade” heeft opgelopen door de spanningen tussen haar en Scholten. “Lío is heel gevoelig. Dus die heeft er zeker wat van meegekregen. Ik probeer hem verder wel heel veel liefde te laten zien, en juist heel veel blijdschap.”

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie (OM) doet nog altijd onderzoek naar aanleiding van een aangifte door Vaes, die zij heeft gedaan vanwege meerdere geweldsincidenten de afgelopen jaren. “Daar is een onderzoek naar gestart, waarvoor de getuigen worden opgeroepen. Dat is ook hoe het tot nu toe is. Ik heb er verder geen zicht op. Ik ben er gelukkig niet meer iedere dag mee bezig, maar het is iets dat nog loopt. Hoe het afloopt, dat weet ik ook niet.”

‘Welk geld?’

Beweringen dat Vaes uit is op geld van Scholten, spreekt zij tegen: “Welk geld? Ik vraag tot op de dag van vandaag niks en ik wil ook niks vragen. Ik heb een jaar lang alles in mijn eentje moeten doen. Met alle liefde, voor mezelf en mijn zoon. Maar er werd nog geen bedje geleverd bij het huisadres voor Lío. Ik vind het vervelend om te horen: vieze geldhoer. Nee, en daar hoef ik geen applaus voor. Maar ik hoef niet nagetrapt te worden voor een situatie die niet zo is.”

Juiste keuze

Vaes laat het onderzoek “helemaal bij het OM” en “wacht dat rustig af”. “Dan zullen we verder zien wat er uitkomt. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt door niet de aanklacht in te trekken.”