Jaap Reesema Netherlands: Breda Live 2023 Vrijdag

Jaap Reesema over strak trainingsschema voor cover Men’s Health: ‘Ik kom van ver’

Als Jaap Reesema (38) dit najaar afgetraind op de cover van het tijdschrift Men’s Health prijkt, is voor hem de cirkel rond. In gesprek met Het Parool vertelt de zanger zaterdag over het contrast tussen het strakke trainingsschema dat hij nu volgt en de tijd waarin hij naar eigen zeggen “topzwaar” was.

“Aan het einde van mijn tienertijd was ik echt topzwaar. Gewoon doordat ik geen maat kon houden met eten en bier. Het duurde niet lang voordat ik 112 kilo woog”, vertelt Reesema. “Op een gegeven moment was ik er klaar mee. In anderhalf jaar tijd ben ik 35 kilo afgevallen, vooral door elke dag op de crosstrainer te staan.”

Stok achter de deur

Toen zijn drie kinderen geboren werden, kwam er elk jaar weer een paar kilo bij, vertelt hij. In de Zelfspodcast, die hij wekelijks maakt met Sander Schimmelpennick, bracht hij dat ter sprake. “In de podcast liet ik vallen dat ik een Men’s Health-cover wel een goede stok achter de deur zou vinden om dit goed aan te pakken. Het duurde niet lang voor ik een uitnodiging kreeg.”

Resultaat eind september

Sinds mei is de zanger nu aan het trainen. “Zo’n superstrakke spierbonk als Arie Boomsma word ik niet, maar dat hoeft ook niet. Ik kom van ver. Het zou voor mij de cirkel rond maken: na die dikke periode nu een covermodel.” Of het hem lukt, moet nog blijken. “Of ik dat voor elkaar krijg, zien we eind september als de foto’s worden gemaakt.”