Igone de Jongh over zaak Thijs Römer: ‘Voelde mijn lijf op slot gaan’

Tijdens de rechtszaak van Thijs Römer, die terechtstond voor onlinemisbruik van destijds minderjarige meisjes, kwam ook voor zijn toenmalige partner Igone de Jongh nieuwe informatie naar buiten. “Dat was heel moeilijk. Ik ging in overlevingsstand”, zegt De Jongh in een interview in &C.

“De informatie die tot mij kwam, ging ook over ontrouw. Maar na deze feiten gehoord te hebben voelde ik mijn lijf op slot gaan”, vertelt de balletdanseres. “Je denkt eerst nog lang: oh jezus nee, het zal toch niet? Het bleek helaas allemaal waar te zijn.”

De Jongh geeft aan dat ze “écht” dacht oud te worden samen met Römer. “Dus dit was een enorme klap in mijn gezicht.” Als het enkel om vreemdgaan was gegaan, had De Jongh haar ex “misschien” nog kunnen vergeven. “Maar wat betreft de rechtszaak en wat daar gebeurd is, dat ging over mijn grens. Dat staat zó ver van mij af.”

Vertrouwen

De 44-jarige balletdanseres heeft naar eigen zeggen dagen gehad waarop ze alleen maar onder haar dekbed lag. “Ik heb zo vaak gedacht: wanneer worden de dagen minder? Wanneer komt er rust?” De Jongh vraagt zich eveneens af of ze ooit weer iemand kan vertrouwen en zich vrij kan voelen bij een ander. “Alleen al de gedachte aan een relatie met iemand vind ik doodeng. En ik vraag mij af of ik ooit weer iemand ga vertrouwen en mij vrij kan voelen bij een ander.”

In september maakte De Jongh de breuk met Römer definitief. Ze liet weten dat haar hart “verscheurd” was. De Jongh en Römer kregen in 2016 een relatie met elkaar, in november 2019 trouwden ze.

Hoger beroep

Römer werd in augustus veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur voor grensoverschrijdend gedrag met meisjes. De 45-jarige acteur is daartegen in hoger beroep gegaan omdat hij zichzelf niet herkende in het vonnis van de rechter.