Laatste Optreden De Dijk Voor Fans Voordat Band Stopt

Huub van der Lubbe krijgt minutenlange staande ovatie voor musicaldebuut

Het eerste optreden van zanger Huub van der Lubbe in een musical is zaterdagavond met een staande ovatie ontvangen. Het publiek van De Man van La Mancha in de Meerpaal in Dronten beloonde de voormalige voorman van De Dijk met een applaus dat vele minuten aanhield.

De 70-jarige chansonnier stopte eind 2022 met De Dijk, omdat hij andere wegen wilde gaan verkennen. Het optreden als De Man van La Mancha markeert na een jaar zijn terugkeer op het podium. De voorstelling speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de zestiende eeuw. Van der Lubbe speelt een dichter die in de cel het verhaal van de idealist Don Quichot tot leven brengt. De ridder gelooft dat hij daadwerkelijk de wereld mooier kan maken.

De première is op 17 december in DeLaMar in Amsterdam. Zondag vindt er nog een tweede try-out in Dronten plaats, daarna verhuist de voorstelling naar Amsterdam.

‘Erg leuk’

Van der Lubbe vindt het heel leuk om bij de musical een onderdeel van een geheel te zijn, vertelde hij eerder aan het ANP. “Je bent niet verantwoordelijk voor de hele opzet, zoals bij een soloproject of het schrijven van een boek. Dit is met veel mensen en dat is erg leuk.”