Ruth Jacoth En Humphrey Campbell Anp 46735372

Humphrey Campbell, oud-songfestivaldeelnemer en ex-geliefde Ruth Jacott, is overleden

Zanger Humphrey Campbell is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij stierf maandagavond “rustig en pijnvrij” op 66-jarige leeftijd, zo hebben zijn familie en management laten weten aan het ANP. Zijn familie maakte eerder bekend dat Campbell ernstig ziek was. Hij heeft zijn lichaam ter beschikking aan de wetenschap gesteld. Daarom is er geen uitvaart.

Campbell is bij het grote publiek vooral bekend om zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1992. In het Zweedse Malmö, waar Linda Martin met Why Me? won, behaalde hij een negende plaats met het liedje Wijs Me De Weg.

Lees ook: Humphrey Campbell (66), oud-songfestivaldeelnemer en ex-geliefde van Ruth Jacott, is ernstig ziek

De zanger werkte samen met artiesten als Rob de Nijs, Paul de Leeuw en Ruth Jacott. Laatstgenoemde zangeres stond bij zijn songfestivaldeelname samen met Campbells twee broers in het achtergrondkoor. Als wederdienst zong hij een jaar later ook op de achtergrond mee toen Jacott met Vrede naar het songfestival ging.

Laatste reis

De zanger zou volgend jaar samen met pianist Cor Bakker aan zijn theatertournee Van Moengo Tot Hier! beginnen. “Hij keek er enorm naar uit om tijdens die optredens zijn levensverhaal te vertellen. Maar helaas begon hij gisteren aan een andere reis. Zijn laatste”, aldus de familie.

Campbell had ook lange tijd een relatie met Jacott. De twee gingen in 2011 na 22 jaar uit elkaar.

Beeld: ANP