Thijs Romer Beeld: Reni van MAren 10091902

Hoger beroep in zaak Thijs Römer dient in april

Het hoger beroep in de zaak van Thijs Römer dient op 18 april. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving van RTL Boulevard.

De acteur werd in augustus in de rechtbank in Assen veroordeeld voor onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes. De 45-jarige acteur kreeg een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechtbank legde hem daarnaast de maximale taakstraf op van 240 uur. Verder moet Römer zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De rechtbank achtte bewezen dat de acteur schuldig is aan strafbaar grensoverschrijdend seksueel gedrag. Hij verleidde de meisjes online tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s. Dat is gebeurd tussen november 2015 en november 2017 toen de meisjes 14, 15 en 16 jaar waren.

Römer ging in hoger beroep tegen de straf omdat hij zich te weinig herkende “in het beeld dat uit het vonnis naar voren komt”, zo liet hij via zijn advocaat weten. “Wat er is gebeurd kan en wil ik niet goedpraten”, zei de acteur wel. “Ik heb destijds in het onlinecontact fouten gemaakt. Dat realiseer ik mij terdege. Ik vind het verschrikkelijk dat zij hieronder hebben geleden en dat spijt me heel erg. Het hoger beroep is niet bedoeld om afbreuk te doen aan dat leed. Ik had me graag willen neerleggen bij de uitspraak van de rechter, maar daarvoor herken ik mij te weinig in het beeld wat uit het vonnis naar voren komt.”

Ook het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep. Dat kwam vooral door de vrijspraak “voor feit 2 – het onverhoeds toesturen van een naaktfoto – en niet op de door de rechtbank opgelegde straf”, zo zei een zegsman.