Herman Van Der Zandt Met Partner Anna Gimbrere Beeld: Reni van Maren 28042201

Herman van der Zandt zegt vaarwel tegen Oog op morgen: ik hou van jullie

NOS-coryfee Herman van der Zandt heeft woensdagavond zijn laatste aflevering van het radioprogramma Met het oog op morgen gepresenteerd. De presentator stapt op 1 januari over naar KRO-NCRV, waar hij in 2025 De Slimste Mens gaat presenteren.

Van der Zandt maakte vanaf 2013 deel uit van de presentatiepoule van het programma. Hij viel destijds in voor John Jansen van Galen, die wegens ziekte een avond niet kon presenteren. Jansen van Galen was ook de laatste gast die Van der Zandt woensdagavond in de uitzending ontving. Hij was uitgenodigd als verrassing door de redactie van het Met het oog op morgen.

Verslavend

Verder was Erik van Looy te gast, de presentator van De Slimste Mens in België. Van Looy waarschuwde zijn Nederlandse collega dat hij vermoedelijk de komende twintig jaar bij De Slimste Mens blijft hangen. “Het is zeer verslavend, ik ga in elk geval nooit uit mijzelf weg bij het programma”, aldus Van Looy. Ook was in de uitzending, als cadeau voor de NOS-coryfee, de artiest Blaudzun te gast.

‘Bedankt voor de geweldige jaren’

Iets voor middernacht nam Van der Zandt afscheid van de luisteraars en zijn team. “Bedankt voor de geweldige jaren”, zei hij tegen zijn redactie. “Ik hou van jullie en ik zie jullie terug.” De presentator kreeg bij de NOS grote bekendheid met de presentatie van het Journaal en verscheidene sportprogramma’s, zoals het Tour de France-programma De Avondetappe. Van der Zandt werkte vanaf 2001 bij de NOS.