Insta@reikyrich Reiky de Valk Screenshot 2023 09 28 16.28.10

Herdenking Reiky de Valk op Amstelveld, is ook online te volgen

De herdenkingsbijeenkomst voor acteur Reiky de Valk vindt zaterdag vanaf 11.00 uur plaats op het Amstelveld in Amsterdam. Hier zal een groot scherm worden opgezet waar de bijeenkomst in De Duif, aan de overkant van de Prinsengracht, wordt geprojecteerd. De herdenking zal ook online via een livestream te volgen zijn. Dat heeft zijn management donderdag namens de familie bekendgemaakt.

De link waar de bijeenkomst wordt gestreamd, wordt naar verwachting vanaf donderdagavond gedeeld op de Instagram-account van de overleden acteur. In De Duif zelf zijn alleen familie en naaste vrienden van de acteur welkom.

De Valk, bekend van series als Dertigers en Oogappels,  overleed afgelopen weekend op 23-jarige leeftijd. Zijn familie maakte maandag bekend dat “Reiky ervoor heeft gekozen om zijn licht vanaf boven over ons te laten schijnen.” De 23-jarige acteur had geen uitvaartverzekering. Middels crowdfunding werd het afgelopen etmaal meer dan 60.000 euro ingezameld voor de herdenkingsbijeenkomst die zaterdag plaatsvindt.

Drieduizend mensen doneerden

De dood van De Valk heeft tot veel reacties onder jonge fans geleid. In totaal doneerden bijna drieduizend mensen geld voor de herdenking. De familie durft niet in te schatten hoeveel mensen zaterdag naar het Amstelveld komen.

Beeld: Instagram@reikyrich

Praten over zelfmoordgedachten kan 24/7 via 113 of 0800-0113 en de chat op 113.nl