Henriëtte geeft gezondheidsupdate over Rob de Nijs

Hoewel het nog steeds niet goed gaat met Rob de Nijs, ziet het er volgens zijn vrouw Henriëtte “beter” uit dan de afgelopen dagen. “Ik heb zelfs een paar woorden met hem kunnen wisselen. Hij wist waar hij was en kneep in mijn hand”, zegt ze tegen De Telegraaf. De 80-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, werd donderdagavond met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis.

De situatie was eerder “zorgelijk”, maar de manager van De Nijs liet eerder op zondag weten dat het iets beter gaat en dat ze “voorzichtig positief” zijn. Henriëtte benadrukt in De Telegraaf dat het “ernstig” blijft en dat ze er “nog lang” niet zijn, maar dat het wel beter gaat. “Alleen al het feit dat hij er nog is!”

Volgens Henriëtte heeft de zanger een grote levenslust. “Hij wil zo graag leven”, zegt ze. “Hij hangt daar zo aan en heeft daar natuurlijk ook alle reden toe, met zo’n jong joch om ons heen. Ik blijf mensen vragen: brand alsjeblieft een kaarsje. Het helpt echt!”

Dankbaar

Henriëtte had vrijdag mensen opgeroepen om op sociale media foto’s te delen van een brandend kaarsje. Daarmee verwees ze naar zijn nummer Zet een kaars voor je raam. Veel mensen gaven gehoor aan de oproep.

Ze is iedereen die De Nijs heeft geholpen erg dankbaar. “Hij is er nog, en ik geniet van elke dag met hem. Wát een man!”