Harry Mens Nationale Haringpartij

Harry Mens drinkt geen druppel meer: ‘Ben in alle opzichten een ander mens geworden’

Harry Mens laat sinds een halfjaar de alcohol staan, vertelt hij aan De Telegraaf. Aanleiding was een oogoperatie om te voorkomen dat hij blind zou worden.

Zijn oogdruk was te hoog en het oogvocht werd niet voldoende afgevoerd, legt 76-jarige ondernemer uit. Na de operatie moest hij zijn oog drie maanden lang zes keer per dag druppelen. Dat zag hij met zijn toenmalige drinkgedrag niet gebeuren. “Ik ken mezelf. Wanneer ik vóór de operatie ging lunchen met relaties, of aan het einde van de dag ging borrelen met vrienden, zou dat druppelen een ramp worden. De druppels zouden overal terechtkomen, maar niet in mijn oog.”

Minder loslippig

Dus stopte hij resoluut met drinken en ook nu hij niet meer hoeft te druppelen, houdt hij dat vol. Hij voelt zich namelijk beter dan ooit, is zelfs zes kilo afgevallen en zit nu op zijn ideale gewicht. En het nuchtere leven heeft nog meer voordelen: Harry is nu minder loslippig en doet geen loze beloftes meer. “Met drank op ga je dingen beloven die je achteraf niet wilt of kunt nakomen. Of je vergeet het. Ik denk dat dat mij in het verleden vaker is overkomen. Zonder mijn humor uit te schakelen, ben ik een stuk serieuzer geworden”, aldus de Business Class-presentator.