Hans Teeuwen Beeld: Reni van Maren Premiere Brimstone

Hans Teeuwen vindt razendsnelle politieactie ‘zwaar overtrokken’

Hans Teeuwen is verbaasd over de snelheid waarmee de politie dinsdag na het plaatsen van een satirisch filmpje bij hem is binnengevallen. Dat laat de cabaretier dinsdag in een reactie weten aan het ANP. Zes agenten bezochten Teeuwen na een persiflage waarin hij burgemeester Femke Halsema imiteert, terwijl naast hem een mogelijk nepwapen ligt.

“Er heeft iemand aangifte gedaan”, stelt Teeuwen. “Maar ik weet niet wie. En ik ben heel benieuwd hoe snel dat bevel tot binnentreding geregeld is. Het zal hooguit twee uur na het plaatsen van het filmpje zijn gebeurd.”

Lees ook: Inval bij Hans Teeuwen na persiflage op Femke Halsema, politie neemt mogelijk nepwapen in beslag

De cabaretier is verbaasd dat de politie niet eerst even contact heeft gezocht. “Ik kan mij moeilijk voorstellen dat iemand die het filmpje ziet niet denkt: het is grappig bedoeld, laten we hem eerst even bellen. Of ik stuur misschien één persoon langs. Dat is een bewuste keuze geweest.” Hij noemt de actie van de politie “zwaar overtrokken”.

Lees ook: Femke Halsema slaat terug na persiflage van Hans Teeuwen

Luchtbuks al jaren in de kast

Teeuwen wacht voorlopig af wat de politie gaat doen. Het wapen in kwestie is volgens Teeuwen een luchtbuks die de cabaretier naar eigen zeggen al jaren in de kast had liggen. “Ik weet niet of het verboden is, maar deze ligt al jaren bij mij thuis. Ik heb daar vroeger binnenshuis mee op blikjes geschoten.”

Beeld: Reni van Maren