Anp 455849591

Gwen van Poorten deelt belangrijke les: ‘Spullen heb je niet nodig’

Gwen van Poorten heeft geleerd dat ze geen spullen nodig heeft om gelukkig te zijn. Dat schrijft ze in een uitgebreid bericht op Instagram, waarin ze terugblikt op het moment waarop vlak na een verhuizing al haar bezittingen per ongeluk weggegooid werden.

“Vrijwel direct, terwijl ik middenin in deze gekkigheid zat veranderde er iets in mij”, schrijft ze. “Iets dat ik, als mooie spullen liefhebber, nooit voor mogelijk had gehouden. En je kan als mens veel meer hebben dan je denkt. Wat blijkt: spullen heb je niet nodig om je gelukkig te voelen, te veel spullen zorgen voor onrust, je kan als mens nog veel meer hebben dan je denkt.”

Van Poorten verbrak eind vorig jaar haar verloving, waarna ze verhuisde naar een eigen woning. Nog voordat ze daar terechtkwam stonden haar spullen daar al, maar die werden per ongeluk door de verhuizers van de vorige bewoners vernietigd. Nu schrijft ze dat ze door het voorval een reset kreeg, “waarvan ik niet wist dat ik hem nodig had”. “Inderdaad, vrij extreem. Het had ook anders gemogen. Maar als je erin zit kan je er maar beter het beste van maken toch?”

Het leven lacht Van Poorten naar eigen zeggen inmiddels weer toe. “En daar ben ik super dankbaar voor. Diepe dalen maar nu gelukkig vooral veel hoge pieken. Heel gek hoe het leven soms in elkaar zit… Het is in ieder geval niet saai.”