Portretten Gordon, Artiest En Ondernemer

Gordon: ik deed twee zelfmoordpogingen na breuk met Gavin

Gordon omschrijft 2023 als het “zwartste jaar” uit zijn leven. De zanger en presentator ging door een diep dal na zijn breuk met zijn verloofde Gavin Rozario en vertelt in het RTL 4-programma Casa di Beau dat hij twee zelfmoordpogingen heeft gedaan.

De 55-jarige Gordon kreeg vorig jaar januari een relatie met de Australische Rozario. In maart werd bekend dat de zanger ten huwelijk was gevraagd, maar een maand later kwam naar buiten dat de relatie voorbij was. Rozario sprak kort daarna in een interview met Privé over de relatiebreuk en zei onder meer dat Gordon het huwelijksaanzoek in scène had gezet. Ook werden er privégesprekken tussen hen gepubliceerd.

Lees ook: Gavin vertelt: Dit is de reden van relatiebreuk met Gordon

“Ik was helemaal verbaasd, hij had dus verteld: hij heeft het zelf in scène gezet. En dat heeft echt mijn hart gebroken, dit is zo niet waar en ook zo gemeen”, vertelt Gordon daar nu over. De zanger haalt ook uit naar Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. “Nog erger dan die breuk was de slechtheid om het artikel te plaatsen om te kijken hoeveel clickbaits je krijgt en hoeveel kranten je kan verkopen. Wat hier is gebeurd is karaktermoord. Ik zou willen zeggen tegen diegene, want ik weet dat hij dit kijkt: schaam je, schaam je diep.”

Lees ook: Gordon haalt uit naar ex-verloofde Gavin: ‘Schaam me dat ik van je hield’

Twee pogingen

Volgens de zanger wist Santegoeds op het moment van publicatie hoe slecht het met hem ging en dat hij een eind aan zijn leven probeerde te maken. “Het waren twee pogingen”, zegt Gordon geëmotioneerd. Zijn ex-geliefde en goede vriend Patrick heeft hem gered. “Die is letterlijk bovenop me gesprongen. Hij heeft me weken in de gaten gehouden tot het langzaam maar zeker beter ging.”

De zanger, die nog steeds therapie krijgt, zegt dat hij “aan de rand van de afgrond” zat. “Ik ben langzaam en stukje bij beetje eruit geklommen.”

Lees ook: Gordon vindt sepot van aangifte tegen Santegoeds ‘onbegrijpelijk’

Aangifte tegen Santegoeds

Gordon heeft vorig jaar ook aangifte gedaan tegen Santegoeds voor smaad en laster voor het delen van de privégesprekken met Rozario. Die aangifte is geseponeerd door het Openbaar Ministerie. Santegoeds zei destijds in Shownieuws dat het delen van de gesprekken zijn goed recht was als hoofdredacteur van Privé. “Ik zie dat wel als mijn taak.”