Rachrox

Rachel Hazes krijgt haar zin: Roxeanne mag alsnog gehoord worden in zaak volmacht

Roxeanne Hazes en twee voormalige zakenpartners van haar moeder mogen alsnog opgeroepen worden als getuigen in een zaak over een volmacht uit naam van Rachel. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag geoordeeld.

De rechtbank van Amsterdam bepaalde in juni dat Rachel haar voormalige zakenpartners Marieke van Beek en Rob Israël en Roxeanne alleen mocht horen over een factuur van 24.000 euro voor een coachingsprogramma en wees de rest van het verzoek dat ze hierover deed af. De weduwe van André Hazes sr. ging daarop in hoger beroep, omdat ze ook opheldering wil over andere keuzes die destijds uit haar naam gemaakt zijn.

Inzinking

De zaak draait om een volmacht die Rachel aan Van Beek en Israël gaf in 2016 om namens haar op te treden, waar haar dochter Roxeanne ook details over zou weten. De volmacht was nodig vanwege een inzinking van Rachel en duurde tot begin 2018, maar Rachel gaf later aan dat haar belangen hierbij niet goed behartigd zouden zijn. Wanneer de zaak opnieuw dient bij de rechtbank in Amsterdam is nog niet bekend.