Gerard Joling

Gerard Joling heeft gordelroos

Gerard Joling heeft aan zijn recente vakantie op Curaçao een vervelend kwaaltje overgehouden. Aan Gijs Staverman op NPO Radio 2 vertelde de 63-jarige zanger maandagmiddag dat de huidarts heeft vastgesteld dat hij gordelroos heeft.

Als Staverman aan Joling vraagt hoe het gaat, moet de zanger bekennen dat hij even naar de huidarts is geweest die ochtend. “Ik dacht dat ik een grote zonneallergie had! Ik had zo’n jeuk op mijn rug en op mijn bovenborst allemaal plekken, maar ik heb gordelroos. Dat is toch niet normaal!?”, zei de zanger. Wanneer Staverman vervolgens een beetje moet lachen, fluit joling hem direct terug. “Ja, je moet erom lachen, maar dit is niet om te lachen, het jeukt en het doet zeer en het is vreselijk”, klinkt het.

De huidarts vertelde Joling dat gordelroos kan ontstaan door stress, zei de zanger. “Maar ik heb helemaal geen stress. Zegt de dokter: ben je net op vakantie geweest? Ik zeg: ja. Blijkt dat dat heel vaak gebeurt als mensen op vakantie zijn geweest. Dat ze dan op die laatste dag gordelroos krijgen omdat je dan ontstrest.” De zanger, die momenteel een hitje te pakken heeft met een eigen versie van Twee Motten van Tom Manders, heeft inmiddels pillen gekregen en hoopt dat de jeuk daarmee snel verdwijnt.