Img 0240

‘Geen enkele Temptation Island-melder begon over geld’

Geen enkele van de veertien oud-deelnemers van Temptation Island, die zich met klachten over het programma hebben gemeld bij slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, is zelf over een financiële compensatie begonnen. Dat bevestigt Diekstra zondag na berichtgeving hierover in de podcast De Communicado’s.

“Geen enkele melder van deze veertien is überhaupt over geld begonnen”, aldus Diekstra. Twaalf oud-deelnemers meldden zich de afgelopen week bij Diekstra nadat twee voormalige kandidaten in het AD hun verhaal hadden gedaan.

Dit koppel heeft naar eigen zeggen emotionele problemen gekregen door hun deelname aan het programma. Een van hen heeft, zo zegt die persoon zelf, door de psychische klachten twee zelfdodingspogingen ondernomen. Deze twee oud-kandidaten kregen na mediation 30.000 euro van de producent.

Meer duidelijkheid

Een deel van de nieuwe klagers zegt ook psychische problemen te hebben overgehouden aan het programma. Een aantal melders wil zich uitspreken tegen de manier waarop het programma volgens hen wordt gemaakt.

RTL liet vrijdagavond weten dat er voorlopig geen nieuw seizoen van het realityprogramma wordt gemaakt. RTL wil eerst “meer duidelijkheid” over de klachten van de oud-deelnemers.