Vertrek Ambassadeurs Bevrijdingsdag Op Gilze Rijen

Froukje zingt in stromende regen op bevrijdingsfestival in Zwolle

Zangeres Froukje heeft in de stromende regen staan optreden op het bevrijdingsfestival in Zwolle. “Het kwam echt met bakken uit de hemel. We zijn wel allemaal heel erg natgeregend”, laat de 21-jarige zangeres weten aan het ANP. Het bevrijdingsfestival in Zwolle heeft vanwege slechte weersomstandigheden uit voorzorg zelfs tijdelijk stilgelegen, meldde de organisatie.

Na tien tot vijftien minuten kon het programma worden hervat. Ondanks de regen ervoer Froukje het optreden als “heel erg leuk”. Ook noemt zij het “bijzonder” dat zij het vrijheidsvuur samen met minister-president Mark Rutte heeft aan mogen steken.

Het vliegen in een helikopter vindt de zangeres, bekend van hits als Ik Wil Dansen en Onbezonnen, “heel bijzonder”. “In de eerste vlucht mocht ik al in de cockpit zitten, dus ik heb al van alles geleerd over helikoptervliegen.”

Ambassadeur van de vrijheid

Froukjes volgende optreden is in Groningen, maar vrijdag rond 14.30 uur werd bekend dat het terrein van het bevrijdingsfestival daar is ontruimd vanwege naderend slecht weer. Froukje is dit jaar samen met Tabitha en MEAU ambassadeur van de vrijheid. Vrijdagochtend zijn ze vanaf vliegbasis Gilze-Rijen per helikopter vertrokken naar festivals in het land. De hele dag maken ze een tournee langs verschillende steden.

Screenshot 2023 05 05 162859
Screenshot 2023 05 05 162859