Freek Vonk

Freek Vonk: ‘Ik ben gelukkiger dan ooit’

Freek Vonk viert zaterdag dat hij 41 jaar is geworden. In een bericht op Instagram maakt de bekende bioloog uitgebreid de balans op en stelt hij gelukkiger te zijn dan ooit.

“Nee, ik heb geen relatie en ik heb óók geen kinderen. Sommigen van mijn vrienden zijn al ouders van kinderen die nu naar de middelbare school gaan. Anderen zijn al langer samen dan dat ik van dieren hou! (Oké, bijna dan)”, begint hij. “Maar toch, ik ben gelukkiger dan ooit.”

Vonk zegt zich nog altijd 25 te voelen, “maar dan met zestien jaar aan levenservaring erbij”. Hij kijkt liever naar wat hij wel heeft, dan naar wat hij niet heeft, zegt hij. “Ik heb buitengewoon liefdevolle ouders, ontzettend toegewijde broers en een liefdevolle zus. Daarnaast koester ik mijn dierbare vrienden. En ik kan mijn grote passie en hobby met de hele wereld delen. Wat zou ik nog meer kunnen wensen?” schrijft hij.

Tot slot stelt hij dat het “leven komt zoals ’t komt”, met “ups en downs, verdrietige teleurstellingen maar ook fantastische verrassingen”. “Niet alles valt te regisseren. Dus geniet van de reis, wetende dat de eindbestemming voor ons állemaal volledig onbekend is. Blijf dromen, blijf ontdekken”, aldus Vonk.