Frans Bauer

Frans Bauer zegt sorry voor ‘gewoonte me weer terug sleurt in de ellende’

Frans Bauer dacht dat hij gezond bezig was met zijn dieet, maar realiseerde zich na de reacties op zijn ontbijtfoto van zaterdag dat hij toch verkeerd zat. De zanger verontschuldigt zich daarom zondag in een video op Instagram voor zijn gedrag.

“Ik dacht ik plaats een leuke foto van mijn ontbijt. Een eitje, lekker broodje erbij, hondje naast me… Maar wat ik me nooit had gerealiseerd, is dat de gewoonte me weer terug sleurt in de ellende”, zegt Frans in zijn video.

Zaterdag deelde hij een foto van zichzelf met zijn ontbijt: een wit bolletje met ei en boter erop. Gebruikers van Instagram reageerden onder het bericht dat de zanger beter voor een ander soort broodje had moeten gaan in verband met zijn dieet.

‘Baal van mezelf’

“Ik dacht dat ik het allemaal goed had gedaan”, zegt Frans. “Een broodje, een ei. Wat kan er fout gaan? Niet teveel calorieën. Maar nee, Frans moest zo nodig weer een wit bolletje pakken. Ik had het ook pas door toen ik al die reacties las. Ik baal van mezelf’, bekent de 49-jarige volkszanger.

Bruin bolletje, geen boter

“Het had gewoon een bruin bolletje moeten zijn, Frans. Zonder boter”, vervolgt hij onder zijn bericht met onder meer de hashtags #gezondafvallen en #dieet. “Wat is daar nou moeilijk aan, Frans? Wat is daar nou moeilijk aan?!”