Boekpresentatie Dierenpret Van Nicolette Kluijver

Floortje Dessing en Jasper Doest in actie voor al 23 jaar opgesloten beer Baloo: ‘Leefomstandigheden dieronterend’

Floortje Dessing en Jasper Doest komen samen met de organisatie World Animal Protection in actie voor de in Roemenië gevangen beer Baloo. De presentatrice en de fotograaf zagen in hun reisprogramma Floortje gaat mee in wat voor slechte omstandigheden de beer al 23 jaar zit opgesloten in een kooi bij een skiresort.

Het goede doel, Dessing en Doest roepen de Roemeense overheid op Baloo te bevrijden. World Animal Protection is in verschillende landen een petitie gestart om dit voort elkaar te krijgen.

Dieronterend

“De omstandigheden waarin Baloo nu leeft, zijn dieronterend. De beer krijgt cornflakes, limonade en zelfs alcohol. Hij zit al bijna een kwart eeuw in eenzame opsluiting en kinderen prikken hem met stokken door de tralies. De beer is zichtbaar getraumatiseerd. Dit is geen leven voor een beer”, zegt Sanne Kuijpers, Campagnemanager Wilde dieren bij World Animal Protection.

Druk op overheid opvoeren

Dessing bezocht de beer ruim een jaar geleden. “Het is triest om te beseffen dat hij al die tijd nog steeds in zijn kooi zit weg te kwijnen en er niks is veranderd. De druk op de Roemeense overheid moet worden opgevoerd. Zij zijn de enigen die Baloo zijn vrijheid kunnen teruggeven, aangezien de eigenaar het vooralsnog vertikt.”