Kaj Gorgels

Flinke domper voor Kaj Gorgels: ‘Betreur dit enorm’

Kaj Gorgels betreurt het enorm dat het meubelbedrijf Aime Té, waar hij aandeelhouder van is, failliet is verklaard. Dat zegt de 33-jarige presentator tegen het ANP na berichtgeving van juicekanaal Life of Yvonne. Samen met het bestuur wordt gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart, laat Gorgels weten. Een curator is daarmee bezig.

“Wij betreuren dit natuurlijk enorm, in de eerste plaats voor de collega’s en klanten die ons het vertrouwen hebben gegeven”, zegt Gorgels, die benadrukt dat zijn rol binnen het bedrijf “op afstand” was. Hij spreekt zelf van “influencer marketing advies”. Gorgels was naar eigen zeggen niet betrokken bij de dagelijkse leiding.

“Ik wil ook benadrukken dat er gedurende de gehele periode van mijn betrokkenheid bij Aime Té geen winst is uitgekeerd aan mij of aan andere aandeelhouders, alles was gericht op het bouwen van een internationale droom”, stelt Gorgels. Volgens de presentator hebben de ondernemers “zelf een aanzienlijke financiële klap moeten incasseren als gevolg van dit faillissement”. Dat hoort wat betreft Gorgels bij het ondernemen “en doet niets af aan de pijn van de gedupeerden en de collega’s die hun baan hebben verloren”.

Yvonne Coldeweijer meldt dinsdag dat enkele klanten hun geld kwijt zouden zijn. Klanten zouden een bank hebben gekocht die vervolgens niet is geleverd en ze zouden nu hun geld niet terugkrijgen. Daarop zegt het management van Gorgels dat het “inderdaad klopt dat klanten wellicht gedupeerd zijn. Maar dit is nu in de handen van de curator, die is bezig om de mogelijkheden uit te zoeken.”