Jandino

FC Kip-restaurant Jandino gaat paar dagen dicht

Bijna een week na de opening gaat FC Kip, het fastfoodrestaurant van Jandino Asporaat, al drie dagen dicht voor een verbouwing. De comedian laat maandag op Instagram weten dat er door de grote drukte bij zijn zaak in Rotterdam aanpassingen moeten worden gedaan.

Het restaurant opende afgelopen woensdag zijn deuren en sindsdien is het erg druk. “De zaak is duizend vierkante meter, met 271 zitplaatsen en daarbij een enorme keuken. Dus ja wij hadden veel mensen verwacht, maar niet deze aantallen. Wij waren overrompeld door het mega succes van de eerste dag en dachten dat het op dag 2 gewoon weer normaal zou zijn, maar niets is minder waar”, schrijft Asporaat. “Uit alle hoeken van Nederland en België komen mensen massaal naar Rotterdam om FC Kip te zien en proberen. De vraag is zo groot, de rijen zo lang, dat wij pas een week open zijn en nu alweer moeten gaan verbouwen. Dit is gekkenhuis!”

De keuken wordt groter, er komen meer ovens, meer grillplaten, meer frituurpannen en meer personeel. “Alles om jullie nog beter te kunnen bedienen”, zegt de comedian. “Vanaf donderdag 11:00 staat ons team weer klaar om jullie te bedienen. Mocht het dan alsnog te druk blijven, dan gaan we heel misschien stiekem dromen over het openen van een 2de locatie!”

FC Kip was oorspronkelijk een fictieve fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.