Fajah Lourens

Fajah Lourens gaat voor haar Spaanse droom: ‘Prestatiedruk in Nederland loopt voor mij hoog op’

Fajah Lourens denkt dat haar leven erop vooruitgaat in Spanje, deelt de 42-jarige voormalige actrice en fit-influencer met De Telegraaf. “Het leven daar is een stuk relaxter.” Lourens maakte maandag bekend dat haar huis in Purmerland te koop staat en dat zij gaat verhuizen naar Spanje.

“Zodra ik voet op Nederlandse bodem zet, loopt de prestatiedruk voor mij hoog op”, vertelt Lourens aan de krant. Ze wil niet te lang wachten met de oversteek. “Mijn schoonzusje is twee jaar geleden op 40-jarige leeftijd overleden. Ik sluit niet uit dat die dingen kunnen gebeuren. Ik ben nu 42 en vind niet dat ik moet wachten tot ik 60 ben. Nu ben ik nog vitaal en wil ik doen waar ik het meest gelukkig van word: dat is de zon en de dieren om mij heen. Mijn paarden verhuizen dan ook mee naar Spanje.”

Kopje koffie in de zon

Model Jessie Jazz Vuijk en presentator Kaj Gorgels vormden onder meer een inspiratiebron voor haar keuze om naar het buitenland te verhuizen. “Jessie en Kaj wonen op Ibiza. Zij gaan om de zoveel tijd naar Nederland om bijvoorbeeld een podcast op te nemen. Toen ik haar op Instagram zag zitten met een kopje koffie in het zonnetje, dacht ik: dat wil ik ook!”

Bedrijven gaan gewoon door

Lourens is momenteel op zoek naar een woning in Spanje. Ze vertrekt samen met haar vriend Patrick en zoon Shai naar het land. Haar bedrijven MKBM en Killerbody blijft ze gewoon runnen, laat ze weten. “Het plan is om een keer per maand naar Nederland te vliegen.” Haar familie gaat ze wel missen. “Als ik eraan denk dat ik hen achterlaat, word ik verdrietig. Maar gelukkig kunnen we elkaar regelmatig opzoeken.”